Als je ergens superhygiënisch moet werken, dan is het wel in de gezondheidszorg. Op deze plek wordt er immers zorg gedragen voor de meest kwetsbaren onder ons, zoals zieke mensen en jonge kinderen. Momenteel wordt er nog veel gebruik gemaakt van conventionele desinfectiemiddelen die als CMR-stof zijn geclassificeerd zijn om komaf te maken met allerhande ziekmakers. Maar het kan ook anders.

Effectieve en veilige ontsmetting binnen handbereik

Goede hygiëne in de gezondheidszorg komt onder druk te staan door de afhankelijkheid van leveranciers, de hoge kostprijs en de schadelijkheid van chemicaliën. De oplossing voor desinfectie voor de gezondheidszorg bestaat dan ook in zelfvoorzienende, duurzame desinfectie. Door het systeem van Watter toe te passen, ben je er zeker van dat je aan deze voorwaarden voldoet. Dit systeem werkt efficiënt tegen bacteriën, gisten en schimmels en virussen. Je kan het inzetten om zowel oppervlaktes, ruimtes, medische instrumenten en watersystemen te desinfecteren. Deze allround inzetbaarheid maakt van Watter hét ideale systeem voor desinfectie voor de gezondheidszorg.

Hoe werkt het?

Het Watter systeem produceert zelf een desinfectiemiddel uit water, zout en elektriciteit. De belangrijkste werkzame stof die voor desinfectie zorgt, is hypochlorigzuur, of kortweg HOCl. Dit zwakke zuur heeft een sterk oxiderende eigenschap, waardoor het heel effectief is tegen bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Door water, zout en stroom te combineren, komt er een reactie tot stand die ervoor zorgt dat HOCl geproduceerd kan worden. Ons lichaam produceert zelf ook HOCl, deze stof is dus niet schadelijk voor de mens, noch voor dieren.

Oppervlakten desinfecteren

Als je wil zorgen voor ruimtedesinfectie, moet je ervoor zorgen dat al je oppervlaktes volledig en efficiënt gereinigd worden. Door HOCl te vernevelen, desinfecteer je oppervlakten én elimineer je aerosolen. Op die manier is je ruimtedesinfectie zo efficiënt, dat besmetting en verspreiding van ziektes voorkomen kan worden.