Laten we eerlijk met elkaar zijn, de zorgverzekeringen zijn een van de duurste maandelijks terugkerende kosten van de vaste lasten. Een gemiddeld gezin betaald gemakkelijk 400 euro aan verzekering per maand. Dat is gewoon een hele hoop geld. Dus nu de tijd van het jaar weer aanbreekt waarin je kunt kijken of overstappen voordelig is, is het zeker een aanrader om je te verdiepen hoe je goedkoopste (en beste) zorgverzekering kunt vinden. Want uiteindelijk ben je een dief van je eigen portemonnee als je je hier niet in verdiept en je onnodig te veel betaald.

Waarom zou je overstappen?

Vaak zijn mensen niet zo happig om over te stappen. Als iets goed is, dan is het goed en waarom zou je dan overstappen? Er zijn er zat die het zeggen. Hier vind je de goedkoopste zorgverzekering, maar of dat ook waar is dat is nog maar de vraag. Dat is vaak de gedachte die leeft. We zijn ook enorme gewoontedieren. Liever veranderen we niet. Maar dat is eigenlijk heel erg zonde.

Overstappen kan zeker lonend zijn. Het kan zomaar zijn dat zorgverzekeraars hun tarieven hebben gewijzigd en jij nu onnodig teveel blijft betalen of te weinig dekking van de kosten hebt. Soms moet je dan toch even kijken wanneer een zorgverzekering reclame maakt met “hier vind je de goedkoopste zorgverzekering”.

Een zorgverzekering is nu eenmaal verplicht. Dat wil zeggen, een basisverzekering is verplicht. Aanvullend hoeft dus niet, maar kan zeker wel handig zijn.

Wel of niet aanvullend?

Dat is een belangrijke vraag en hangt er ook van af of jij veel zorgkosten verwacht. Als jij weet dat je bijvoorbeeld volgend jaar een operatie moet ondergaan, en daarna een tijdje fysiotherapie moet volgen, kan het handig zijn om te kijken naar een aanvullende verzekering die deze extra kosten vergoed. Of deels vergoed.

Overigens moet je met de aanvullende tandverzekering rekening ermee houden dat je ook afgewezen kunt worden. Met name met de duurste aanvullende tandverzekeringspakketten loop je risico om afgewezen te worden als je gebit niet in een optimale conditie verkeerd. Dit is zo veranderd omdat in het verleden er mensen waren die er misbruik van maakten en nog snel even de verzekering gingen ophogen, alvorens een dure ingreep te ondergaan.

Zorgverzekeringen vergelijken

Hier vind je de goedkoopste zorgverzekering. Makkelijker ga je het niet krijgen. Je kunt hier heel gemakkelijk alle beschikbare zorgverzekeraars vergelijken en de tarieven die vastgesteld zijn. Je hebt ook de optie om direct een verzekering via de pagina af te sluiten.

Op deze manier wordt het jou heel makkelijk gemaakt om zorgverzekeringen te vergelijken en eventueel direct over te stappen.

In het kort samengevat

Is het dus zeker wel aan te raden om te kijken of jij bij een andere ziektekostenverzekeraar goedkoper uit bent. Het kan ook zo zijn dat je tot de conclusie komt dat je bij jouw huidige verzekeraar prima zit, of misschien van pakketkeuze moet veranderen. Maar daar kom je dus alleen achter als je dit gaat onderzoeken en vergelijken.