Als er een ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd maken ze gebruik van een laser waarmee ze een microscopisch klein laagje van de derde laag van het hoornvlies verdampen. De manier waarop het licht gebogen wordt veranderd dan op deze manier. Bij verziendheid maken ze bolling van het oog iets groter. Bij bijziendheid vlakken ze hem juist af. Het laseren kan zeer nauwkeurig uitgevoerd worden door de korte duur van de lichtpulsen. De laser die gebruikt wordt om je ogen te behandelen beschikt over een ultraviolet licht, hiermee verdampen ze het hoornvlies. Voordat er daadwerkelijk een behandeling wordt gestart wordt er altijd eerst gekeken of er er geen alternatieve behandelingen mogelijk zijn. 25% van de mensen die in aanmerking willen komen voor een ooglaserbehandeling krijgen een negatief advies. Bijvoorbeeld omdat hun ogen niet geschikt zijn of ogen met extreem slecht zicht. Een ooglaserbehandeling wordt altijd uitgevoerd door een oogarts of een optometrist, dit is iemand die gespecialiseerd is in de ogen.

Risico’s van een ooglaserbehandeling

Bij elke behandeling kan het voorkomen dat er iets mis gaat. Een ooglaserbehandeling is hier geen uitzondering op. Toch is de kans op bijwerkingen klein. Bij minder dan 1% van de ooglaserbehandelingen komen bijwerkingen voor. Dit kan bestaan uit halo’s, lichtgevoeligheid, schaduwbeelden en schitteringen. In veel gevallen is dit voor tijdelijke duur en verdwijnen de bijwerkingen na korte duur. Complicaties zoals netvliesloslating, aderlijke blokkades en hoornvlies beschadiging treden in minder dan 0,1% van de behandelingen op.

Voor wie is een ooglaserbehandeling geschikt?

Je kunt in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling als je tussen de 20 en 50 jaar oud bent en een oogafwijking hebt tussen de -10.00 en +4.00. De cilindrische sterkte mag niet meer dan -6.00 zijn. Wil je gaan voor een ooglaserbehandeling? Bekijk de informatie op Laatjeogenlaseren.nl en maak daarna een afspraak.

Voor wie is een ooglaserbehandeling niet geschikt?

Niet iedereen kan zijn ogen laten laseren. Wanneer je aandoeningen hebt aan je net- of hoornvlies is het absoluut onmogelijk. Ook bij oogontstekingen, suikerziekte en glaucoom kan er niet van start gegaan worden met een ooglaserbehandeling. Heb je een lui oog of slecht zicht van meer dan 50% dan zul je ook een negatief advies krijgen. Wat kost een ooglaserbehandeling? De kosten om je ogen te laten behandelen varieert tussen de 700 en 4000 euro. Het hangt af van de sterkte en de moeilijkheidsgraad van de behandeling. Doordat er na de behandeling geen bril of lenzen meer gedragen hoeft te worden verdien je de kosten gauw terug. De zorgverzekering vergoedt indien je een aanvullende verzekering hebt vaak een deel van de kosten

Photo of Woman With Blonde Hairstyle