Een hond ruikt meestal niet zo fris uit zijn mond, en daarom is het belangrijk om deze zo goed mogelijk schoon te houden. Wanneer hij bijvoorbeeld last krijgt van een tandsteen, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aanpakt. Dit geldt natuurlijk voor alle kwaaltjes zoals een bultje of de huid of oorsmeer hond. Dit is namelijk niet fijn voor je trouwe viervoeter en het kan ook leiden tot nare ziektes. Daarom is het belangrijk dat dit goed bij wordt gehouden en dat je ervoor zorgt dat zijn bek regelmatig schoon wordt gemaakt. Er zijn verschillende producten die je kunnen helpen om tandsteen te voorkomen. Lees snel verder om te kijken welke producten er zijn en welke het beste bij jullie passen.  

Een vloeistof om tandsteen bij je hond aan te pakken 

Drinkwater additief van California Pets is een vloeistof die je kunt toevoegen aan het drinkwater van je hond om het om te toveren tot een mondwater. Dit verzorgt en reinigt dan de bekholte en het gebit van je hond op een grondige manier. Op deze manier gaat het ook tandsteen en tandplak tegen en zal je hond hier dus geen last van krijgen. Hierdoor kan er ook geen tandbederf komen en is er minder kans een vervelende tandvleesontsteking.   

De ingrediënten van drinkwater additief van California Pets 

Er zitten helemaal geen schadelijke ingrediënten in het drinkwater additief. Het bevat onder andere water en actief zuurstof zodat de schadelijke bacteriën niet kunnen overleven. Daarnaast bevat het ook tetranatrium EDTA en zuiveringszout, zodat de zuurgraad van het water gebalanceerd blijft. Er zitten ook geen smaakjes of geurtjes in het product waardoor je hond niet eens zal merken dat hij iets anders drinkt dan gewoon water.  

Een speciale tandenborstel om tandsteen tegen te gaan 

Wanneer je een hond hebt, is het belangrijk dat je regelmatig zijn tanden poetst. Ruim driekwart van de honden krijgt namelijk na ongeveer drie jaar last van problemen aan het gebit. Tandplak verhardt, waardoor het tandsteen wordt en dit kan dan weer leiden tot ontstekingen en tandbederf. Deze kwaaltjes doen erg pijn bij je hond en het tast dan ook het welzijn en de gezondheid erg aan. Verzorg je hond dus goed en poets regelmatig zijn tanden met de Pet Tooth Stick voor honden. We raden je aan om hier een vast moment in de week voor te prikken. Op dit moment kun je de oren hond reinigen, de tanden hond reinigen en bijvoorbeeld de huid van de hond eens goed wassen!

Hoe werkt de Pet Tooth Stick voor honden precies? 

De Pet Tooth Stick van AE Dogz is zeer innovatief en is speciaal ontwikkeld om het gebit van je hond zo schoon mogelijk te houden. Dit doet de borstel heel eenvoudig door vlekken op het tandglazuur en andere viezigheid te absorberen. Hoe lang het duurt voordat je echt resultaat ziet, hangt af van de staat van het gebit. Hoe meer tandsteen en tandplak hij heeft, hoe langer je waarschijnlijk bezig bent. 

Een speeltje om de tandsteen van je hond aan te pakken 

Nog een andere manier om tandsteen bij je hond zo goed mogelijk aan te pakken, is door gebruik te maken van de Dental Chew Toy. Dit is een speeltje van Chewsi waar je hond op moet kauwen dat is gemaakt van natuurlijk rubber van hele sterke kwaliteit. Hij is dus niet mogelijk dat hij het kapot bijt. Door de ribbels en de noppen op de Dental Chew Toy worden voedselresten en tandplak verwijderd zonder dat dit verder het gebit van je hond aantast. 

Zo gebruik je de Dental Chew Toy 

Je hoeft in principe niets te doen om je hond met de Dental Chew Toy te laten spelen. Het heeft namelijk een aantrekkingskracht op honden, dus hij zal uit zichzelf ermee willen spelen. Je hebt wel nog de keuze om tandpasta in het speeltje te doen, zodat het gebit extra grondig schoon wordt gemaakt tijdens het spelen.  

Een gezonde bek met de Natural Tandspray 

Een andere manier om tandsteen te bestrijden is door gebruik te maken van de Natural Tandspray van Dr. Brite. Deze tandspray bevat slechts natuurlijke middelen waardoor het veilig is om te gebruiken. Je hond zal er zelfs gek op zijn. 

De Natural Tandspray voor je hond 

Deze spray is helemaal biologisch en bevat ingrediënten zoals kokosolie, een middel dat al heel lang gebruikt wordt voor de mondgezondheid van de mens. Het weekt namelijk de tandsteen van je hond los, houdt zijn tanden mooi wit en bestrijdt de slechte bacteriën. Tot slot bevat het ook propolis, een stofje gemaakt door honingbijen dat al door de oude Grieken gebruikt werd om schimmels en bacteriën te bestrijden.  

Altijd goed met de Tand- en Tandvleespen 

Maak nu een einde aan de tandsteen van je hond met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite. Deze pen gebruik je om tandplak en tandsteen bij je hond te verwijderen. Ook kun je hiermee gezwollen of geïrriteerd tandvlees behandelen zodat het sneller geneest. De conditie van je honds tandvlees wordt beter waardoor je huisdier ook minder kans heeft op vervelende infecties of ziektes. 

Waarom de Tand- en Tandvleespen 

De Tand- en Tandvleespen is heel gemakkelijk in gebruik waardoor het een stuk eenvoudiger is om het gebit van je hond schoon te maken. Alle ingrediënten in het verzorgingsproduct dat je erbij krijgt, zijn helemaal veilig: ook mensen kunnen het gebruiken. De Tand- en Tandvleespen zorgt voor schone tanden en sterk tandvlees bij je hond. 

De Pet Dental Kit van OxyFresh 

Om het gebit van je hond goed schoon te maken, kun je de Pet Dental Kit van het merk OxyFresh gebruiken. Met deze speciale kit heeft je hond de hele dag door een frisse adem en is hij meteen verlost van zijn tandplak of tandsteen. Het setje bestaat uit een tandpasta, drie mini vinger tandenborsteltjes en een tandenspray. Je moet dan de tandpasta op het borsteltje smeren zodat je heel eenvoudig de tanden van je hond schoon kunt maken. Je sluit vervolgens af met de tandenspray door die op de tanden en op de tandvleeslijn te spuiten. De Pet Dental Kit van OxyFresh bevat geen giftige of agressieve stoffen, maar vooral actief zuurstof. Dit zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën niet kunnen overleven in de bek van je hond, waardoor hij ook geen last heeft van tandplak of tandsteen.