Van de Nederlandse bevolking draagt 50% wel eens lenzen. Lenzen worden vaak in combinatie met brillen gedragen. Overdag lenzen en in de avond een bril. Lenzen worden gebruikt om een optische afwijking te corrigeren. Contactlenzen zijn niet geschikt voor iedereen. Het dragen van contactlenzen is niet voor iedereen weggelegd. Raadpleeg altijd eerst uw opticien, optometrist of uw oogarts als u lenzen wilt gaan dragen. Sommige ogen zijn overgevoelig voor lenzen waardoor het niet mogelijk is om lenzen te dragen

 

Soorten contactlenzen

Als u voor de eerste keer naar een paar contactlenzen kijkt lijken ze allemaal hetzelfde. Dit is echter niet het geval. Elk oog is anders en daarom zijn er ontzettend veel contactlenzen. Je hebt dag, week en maandlenzen. Daarnaast zijn er ook contactlenzen met een cilinder en contactlenzen die multifocaal zijn (sterkte voor veraf en dichtbij). Hier ziet u alle soorten contactlenzen.

 

Hoe zet u uw contactlenzen in?

Het inzetten en uithalen van je contactlenzen is een kwestie van routine. Als je eenmaal de verschillende stappen onder de knie hebt, is het een stuk minder moeilijk. Bij het in en uit doen van contactlenzen is hygiëne ontzettend belangrijk. Jijzelf moet er zelf voor zorgen dat de lenzen niet kapot gaan en schoon blijven. Dit allemaal ten goede van jezelf.

 

Voorbeeld Lenzen: Acuvue OASYS

Acuvue OASYS zijn wekelijkse wegwerp contactlenzen vervaardigd door Johnson & Johnson. Zij gebruiken de Hydraclear Plus technologie om te zorgen dat uw ogen vochtig en fris blijven. Acuvue OASYS zijn ideaal wanneer u buiten werkt in een droge of winderige omgeving, voor een computer of zelfs als je ogen aan het eind van de dag moe en branderig aanvoelen. Acuvue OASYS met de nieuwe generatie Hydraclear Plus siliconen hydrogel technologie, helpt om je ogen fris en comfortabel te laten zijn. Acuvue OASYS zijn enigszins getint en ze zullen de kleur van uw ogen niet veranderen. De lichte tint is slechts bedoeld om de contactlenzen in de schoonmaak vloeistof te kunnen zien. De contactlenzen bevatten een binnen/buiten “AV” indicatie zodat ze makkelijk kunnen worden ingebracht. De Acuvue OASYS contactlenzen die online geleverd worden zijn precies dezelfde als voorgeschreven door uw oogarts/opticien. Profiteer online van de lage prijzen en bestel uw Acuvue OASYS contactlenzen vandaag nog!

 

Online lenzen bestellen

Een oogmeting laten uitvoeren bij een opticien is de eerste stap wanneer je lenzen gaat bestellen. Je hebt natuurlijk informatie nodig over je ogen en de sterkte van de oogafwijking. Middels een oogcontrole krijg je per oog inzicht in de relevante details. Een plus- of minafwijking en of je een cilinder of multifocaal product nodig hebt. Daarnaast kan de opticien je adviseren over de verschillende soorten lenzen zoals daglenzen, nachtlenzen, harde lenzen en zachte lenzen. Elke product heeft namelijk zijn voordelen, nadelen en prijs.

 

Vergelijken van lenzen

Via internet kun je na een oogmeting eenvoudig de prijzen van de verschillende soorten lenzen vergelijken. Zo kun je naast a-merken bijvoorbeeld ook kiezen voor een voordelig b-merk. Bij het afsluiten van een lenzenabonnement is de prijs natuurlijk een belangrijk aspect. Je maandelijkse kosten moeten niet te hoog zijn, al moet het product natuurlijk wel goed zitten. Wanneer je problemen ervaart met kijken kun je soms beter switchen naar een wat duurder product met een betere pasvorm en goede luchtdoorlaatbaarheid.